Včeraj je Vitalik Buterin uradno predlagal implementacijo omejitve števila kovancev ETH. Novost naj bi stopila v veljavo skupaj z naslednjih hard forkom. Objava na GitHub-u predlaga omejitev števila kovancev na 120.204.432, kar je točno dvakrat več od ETH prodanega v ICO. Mnogi bralci so opazili, da je objava napisana 1.4.2018 in ji hitro pripisali naziv potegavščine. Danes, 2.4.2018 pa je Buterin razblinil vse dvome in na uradnem Twitter računu zapisal, da gre zares le za prvoaprilsko potegavščino.

Kasneje je Buterin v debati okoli dotičnega predloga dejal, da ne glede na to, ali je bil zapis mišljen kot šala, dilema še vedno ostaja. Drugega aprila je na Twitter zapisal tudi, da je v primeru želje večine skupnosti po omejitvi števila kovancev predlog povsem mogoče implementirati. Implementacija bi tako lahko postala del EIP 960 (Ethereum Improvement Proposal).

Prav tako je Buterin sodeloval v še eni, bolj očitni potegavščini. Na blogu je objavljena ustanovitev kovanca s kratico WTF. Kasneje se je pojasnil, da je kar 20 % omenjene objave na blogu prepisal iz spletne strani kriptovalute Tron.

Za člane ekipe pri projektu je vzel kar nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obamo in losa. O čem govorimo, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

https://blog.ethereum.org/2018/04/01/announcing-world-trade-francs-official-ethereum-stablecoin/

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone