Pred nekaj meseci smo pisali (članek) o incidentu, ki se je pripetil uporabnikom Mac naprav. Aplikacija Calendar 2 je za brezplačno uporabo od uporabnikov zahtevala rudarjenje v ozadju, kar pomeni, da so uporabniki zmogljivost svoje naprave dodelili razvijalcem aplikacije za rudarjenje kriptovalut. Takrat je podjetje Apple po tehtnem razmisleku aplikacijo odstranilo, ostale razvijalce pa pustilo v negotovosti glede samih pravil.

Zdaj so v pravilniku posvetili cel razdelek prav temu. Zapisali so, da je rudarjenje kriptovalut prepovedano! Kaj točno piše v pravilniku, pa si lahko ogledate spodaj.

Pravila:

  1. Apple dovoljuje aplikacije, ki služijo kot denarnice za kriptovalute, če jih ponujajo razvijalci, ki so registrirani kot organizacije.
  2. Aplikacije, ki omogočajo rudarjenje kriptovalut, so dovoljene, če ponujajo samo rudarjenje izven naprave (recimo v oblaku).
  3. Aplikacije lahko pomagajo uporabnikom pri pošiljanju, prejemanju ali izmenjavi kriptovalut na odobrenih menjalnicah, če so aplikacije last teh menjalnic.
  4. Podobno morajo biti aplikacije, ki ponujajo začetne prodaje ali druge prodaje kriptovalut, v lasti bank, podjetij ali drugih finančnih institucij. In slediti morajo zakonom.
  5. Aplikacije, ki uporabljajo kriptovalute, ne smejo ponujati virtualnega denarja za stvari, kot so prenašanje drugih aplikacij, pridobivanje novih uporabnikov ali udejstvovanje na družbenih omrežjih.

Vir: www.imagazin.si

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone