Mogoče vas bo presenetilo, da je na svetu že čez 8200 različnih kriptovalut. Potem se boste še bolj začudili, da obstaja že preko 34.000 različnih borz, kjer lahko trgujete s temi kriptovalutami. Ena izmed najuspešnejših in najbolj priljubljenih borz med uporabniki širom sveta je tudi borza Binance.com. Po količini trgovanja ocenjenega v $ je krepko na prvem mestu, in prehitela večje Korejske borze, ki so do sedaj vodile trg. Po številu uporabnikov je prav tako v samem vrhu, kar se verjetno ne bo kmalu spremenilo. Nas, je prepričala s hitrostjo obdelave transakcij, naprednimi grafi, nizkimi stroški poslovanja in veliko ponudbo manjših kriptovalut. Ponujajo kar 324 kovancev za trgovanje.

 

Na tej borzi sicer brez KYC (Know Your Customer) ne morete trgovati s FIAT valutami (€/$/£), ampak lahko nanjo nakažete le kriptovalute. Če opravite KYC pa je tudi ta funkcija omogočena. Njena prednost pred borzami, ki omogočajo FIAT valute je v tem, da omogoča veliko trgovalnih parov med kriptovalutami, ki so šele vstopile na trg. Tako daje naprednejšim uporabnikom možnost nakupa, preden cene kriptovalute poskočijo z vstopom na ostale borze.

 

 Stroški poslovanja:

 

  • Strošek transakcije: konstantno 0,1% neodvisno ali prodajate ali kupujete kriptovaluto (lahko samo 0,075%, obrazloženo v odstavku Kja vam omogoča BNB kovanec? spodaj)
  • Nakazilo na borzo: vsa nakazila kriptovalut na borzo so brezplačna
  • Nakazilo iz borze: provizija pri umiku sredstev iz borze je objavljena tukaj in se razlikuje glede na izbrano kriptovaluto

 

Ponudba kriptovalut:

 

Binance ima eno najširših ponudb kriptovalut. Poleg večjih, že uveljavljenih valut, velikokrat prvi ponudijo trgovanje z valutami iz sveta ICO. To je zelo pomembno za vlagatelje v projekte ICO in za tiste, ki so morda zamudili obdobje ICO in tako investirajo, preden valuta pride na ostale velike borze. Trenutno je na voljo okoli 320 različnih valut z mnogo možnimi menjalnimi pari (isto valuto lahko kupite z BTC/ETH/BNB/USDT/BUSD). Seznam menjalnih parov si lahko ogledate na www.binance.com. To je eden vodilnih razlogov za uspeh te borze v močno konkurenčnem okolju.

 

Preverjanje istovetnosti:

 

Prednost te borze je v tem, da od majhnih investitorjev ne zahteva potrjevanja identitete. Če ne posredujete podatkov kot so naslov prbivališča, slika osebnega dokumenta… imate omejitev pri dvigu valut iz borze v vrednosti 2 BTC v 24 urah. V primeru, da posredujete naštete podatke, se ta znesek poveča na 100BTC/24h.

 

Kaj vam omogoča BNB kovanec?

 

Inovativna rešitev, ki so jo uvedli na borzi Binance, je tako imenovani Binance Coin (BNB). Lastniki borze so ustvarili lasten kovanec, ki ga je možno uporabljati samo na njihovi borzi, njegov namen pa je zniževanje stroška transakcij za uporabnika. Normalno so ti stroški 0,1% in se odbijejo od valute v kateri trgujete. Če pa imate na računu BNB, ki ste ga kupili na njihovi borzi, se ti stroški znižajo za 25%. Če naprimer zamenjate za 100$ vrednosti Bitcoina v Ethereum, bi se vam normalno odštelo 0,1$ od Ethereuma. Tako bi dobili za 99,9$ vrednosti Ethereuma. V primeru, da imate v lasti BNB kovanec, bi v istem primeru dobili za 100$ Ethereuma, odštelo pa bi se vam 0,075$ od BNB kovanca. Na ta način se vam zaloga BNB počasi zmanjšuje, vendar lahko znatno prihranite pri provizijah. Poleg tega obstaja možnost, da vrednost BNB kovanca zraste in boste trgovali brez stroškov transakcij znotraj borze oziroma celo zaslužili z držanjem BNB kovanca.

 

Kako se prijavi in trguje na borzi Binance.com si oglejte v spodnjem videoposnetku.

 

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone