Ena največjih svetovnih kriptomenjalnic iz San Francisca je včeraj 26.3.2018 na svojem uradnem Medium blogu naznanila, da se spogledujejo z idejo o dodajanju novih kriptovalut na njihov seznam. V tem primeru gre za žetone, ki ustrezajo Ethereumovem standardu ERC20 (kratica za  Ethereum Request for Comment 20). Pod ta standard spada večina žetonov izdanih v ICO-jih v zadnjem letu. Glede na njivo število, ki na današnji dan presega 62.000, pa jih čaka težka naloga.

Čeprav skoraj vsi slovenski ICO-ji ustrezajo temu standardu, pa ni nujno, da jih bomo kmalu videli na njihovi borzi. V blogu so jasno zapisali, da bodo skrbno preučili, katerim žetonom se bo omogočilo trgovanje na Coinbase.com in njihovi podružnici GDAX.com. Coinbase za veliko ljudi predstavlja vstopno točko v svet kriptovalut, zato so se odločili, da nove žetone najprej dodajo na GDAX.com, kjer bodo z njimi trgovali bolj izkušeni igralci. Šele v primeru, da se ti žetoni izkažejo za primerne, jih bomo videli na Coinbase.com. Točnega datuma žal v objavi niso zapisali, saj želijo najprej urediti vse zakonske obveznosti v ZDA, kjer je njihov sedež podjetja.

Coinbase.com tako hitro pridobiva priljubljenost in število uporabnikov. Je ena redkih borz, kjer lahko tudi Slovenci zamenjamo € neposredno v kriptovalute. Pred enim mesecem so se zmanjšali tudi stroški pošiljanja Bitcoina iz borze, saj so uvedli podporo SegWit transakcijam.

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone