Velikokrat v svetu kriptovalut opazimo, da dogajanje na trgih vodijo medijske hiše z objavami. Manipulacija trga se odvija v obe smeri. Večinoma vidimo padce cen, občasno pa tudi rast. Za tokratni padec trga na dan 7.3.2018, pa se lahko zahvalimo objavam na socialnih medijih. Nekaj uporabnikov borze Binance je na splet zapisalo, da se jim je celotno premoženje na borzi iz ostalih kriptovalut premaknilo v Bitcoin. To je povzročilo vsesplošno paniko, ki pa so jo vodilni pri Binance kmalu zatrli. Situacijo so obravnali izjemno korektno in hitro. Zatrdili so, da ni prišlo do napada, vendar da so ti dotični uporabniki nespametno ravnali pri varnosti. Oškodovane osebe so bile žrtev prevare, pri čemer so prostovoljno posredovali API ključe tretjim osebam (hekerjem). Ti so njihovo premoženje uporabili le kot sredstvo za manipulacijo cene izbrane Viacoin…

Vidimo, da imajo mediji izjemen vpliv na trg kriptovalut. Samo nekaj oseb je dovolj, da celoten trg pade za okoli 40 milijard $. Na tem mestu še enkrat opozarjamo na izjemno nihajnost trga kriptovalut, zato vlagajte le toliko, kolikor lahko resnično pogrešate.

Za vse, ki ne poznate vloge API ključev, naj obrazložimo. API ključ je kot geslo za upravljanje premoženja na borzi preko zunanje aplikacije. Osnovni uporabniki se sicer ne srečujejo z uporabo teh ključev, zato je kakršna koli skrb odveč. Predlagamo, da si preberete se članek: Pazite se prevar in poskrbite za varnost!

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone