Ste že slišali za TripAdvisor? To je platforma, kjer lahko popotniki objavljajo svoje fotografije in mnenja o potovanjih in njihovih dogodivščinah. Ali ste plačani za te objave in vaš čas? Ne, niste. Dobiček za vso vsebino, ki ste jo ustvarili in delili z drugimi na internetu, npr. slike, videe in besedila/bloge/spletne dnevnike, dobi spletna stran na kateri objavljate. Kaj, ko bi se to vse lahko spremenilo? Totežavo rešujejo ustanovitelji FUTOURIST.io. So slovenski ICO z idejo, da bi bili ustvarjalci/popotniki, ki objavljajo, za to tudi plačani.

Futourist.io (https://futourist.io/) vam pomaga zaslužiti denar za delo, ki ste ga prej opravljali zastonj. Futourist je platforma, kjer imamo vsi korist od deljenja informacij. Na primer: obiščete neki kraj in naredite nekaj fotografij ali videoposnetek, ali pa celo napišete svoje mnenje o kraju. Po navadi za tako delo ne bi prejeli denarja, sedaj pa ste lahko na platformi FUTOURIST plačani glede na kakovost vsebine. Žetoni so porazdeljeni med Futouriste (ljudi, ki ustvarjajo vsebino), z uporabo blockchain tehnologije.

Tukaj si lahko preberete njihov whitepaper: https://futourist.io/whitepaper.

Beseda FUTOURIST je sestavljena iz dveh besed: future (prihodnost) in tourist (turist). Projekt je ideja majhne ekipe iz Slovenije. Kot že samo ime pove, želijo spremeniti in predstavljati prihodnost potovalnih opisov. Mnogi turisti bodo zdaj lahko plačani za njihovo delo in čas s FTR žetoni. Te žetone lahko kasneje zamenjaš za € in si kupiš, kar ti srce poželi.

Ekipa je sestavljena iz 8-ih članov, ki jo dopolnjujejo trije strokovnjaki in trije dobri svetovalci. Dva od teh svetovalcev, sta iz že uspešnega slovenskega blockchain projekta ICONOMI. Futourist že ima velikega partnerja OpenHours, ki pa ima okoli 1 milijon uporabnikov njihove aplikacije, ki pove, kdaj so delavne ure določenega podjetja ali storitve. Poleg aplikacije, ki jo danes uporablja veliko ljudi, pa so iste informacije vidne na njihovi spletni strani. To vse skupaj pomeni, da ima projekt Futourist od samega začetka približno 1 milijon uporabnikov. Samo predstavljajte si, kako bi bilo lahko to uspešno po ICO distribuciji.

 

Pa še nekaj o ICO!

Prvo kot prvo. To je samo pregled projekta in ne finančni nasvet. Zbiranje sredstev se začne 20. februarja 2018. Samo 35% žetonov bo razdeljenih med vlagatelje. To pomeni, da bo od 1.000.000.000 FTR žetonov samo 350.000.000 FTR žetonov porazdeljenih med vlagatelje. Ostali žetoni pa bodo razdeljeni sledeče: 40% za skupnost futouristov, 17% ekipi, 8% za prihodnje partnerje.

Dodatne informacije:

  • Vsota vseh žetonov: 1.000.000.000 FTR
  • Žetoni za vlagatelje: 350.000.000 FTR (35%)
  • Crowdsale prag: 700,000€
  • Crowdsale željena vsota sredstev: 5,600,000€
  • Cena za FTR: 0.016€
  • Kovanec sprejet v ICO je Ether (ETH)

 

Če se želite udeležiti njihovega ICO, ki se začne 20. februarja lahko kliknete na povezavo in si preberete še več: https://futourist.io/ico.

In če imate kakršno koli vprašanje, si poglejte njihovo stran z najbolj pogostimi vprašanji na: https://futourist.io/faq.

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone