V Kranju bo 13.3.2018 potekalo slovesno odkritje prvega spomenika blockchain tehnologijam na svetu.

Gre za prvi tovrstni spomenik na svetu, zato bodo o dogodku poročale tudi mednarodne medijske hiše. Spomenik je postavila Mestna občina Kranj ob podpori kranjskih podjetji 3fs in Bitstamp. Obeležje bodo odprli župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, predsednik društva Bitcoin Slovenija Jure Pirc ter državni sekretar Tadej Slapnik.

Spomenik se nahaja v sredini krožišča na presečišču Ceste Staneta Žagarja in Gregorčičeve ulice.

Zakaj ravno ob tem času?

Letos mineva desetletje odkar je javnosti anonimni posameznik ali skupina, pod psevdonimom Satoshi Nakamoto, ustvarilo prvi podatkovni blok ter tako začrtalo genezo tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

Velja še poudariti, da gre za spomenik sami tehnologiji veriženja blokov, ne pa bitcoinu, ki se v medijih sicer bolj pogosto pojavlja, predvsem v kontekstu zaslužkov.

Z odkritjem spomenika bo Slovenija v svet poslala sporočilo, ki poudarja njeno odprtost za digitalizacijo, dojemljivost za uporabo novih tehnologij ter gostoljubnost za progresivno miselnost, ki ne stremi zgolj k optimizaciji vsakodnevnega bivanja, marveč k medsebojnem zaupanju, transparentnosti ter sodelovanju. Ob tem pa bo domačinom predstavljalo opomnik za odprtost do novega, kar je osnova za kvalitetnejše življenje v prihodnosti.

Za več podrobnosti si oglejte uradno spletno stran projekta: Roundabout Kranj

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone