Kaj je Genesis Mining?

Je podjetje ustanovljeno leta 2013 in ponuja nakup pogodb za rudarjenje v oblaku. Kot opisujejo na spletni strani je to platforma, kjer lahko enostavno in varno kupite “hash power” (moč rudarjenja), brez da bi se ukvarjali z zahtevno strojno in programsko opremo. Podjetje naredi vse to namesto vas, vi pa se samo prijavite na njihovi strani in kupite enega od ponujenih paketov/pogodb. Nekatere pogodbe so doživljenske, druge so dvoletne. Trenutno ponudbo si lahko ogledate na povezavi www.genesis-mining.com.

Katere kovance lahko rudarite?

Genesis Mining omogoča rudarjenje večih kovancev hkrati. Možnost rudarjenja večih različnih kovancev je velika prednost, saj se tako s porazdelitvijo investicije zavarujete pred nihanjem posameznih vrednosti kovancev. Ponudba kovancev se spreminja s časom. Prav tako naj omenimo, da je v času pisanja članka večina pogodb razprodanih. Trenutno ponujajo rudarjenje naslednjih kriptokovancev: Bitcoin, Dash, Ethereum, Litecoin, Monero in Zcash.

Kaj pa cene in donosnost?

Cene pogodb se spreminjajo s časom in glede na izbran kovanec. Osnovni paketi se začnejo pri okoli 30$, napredni pa segajo tudi do vrtoglavih 10000$. Donosnost rudarjenja je dandanes zelo majhna, saj je odvisna od trenutne cene kovanca in števila ljudi oz. celotne rudarske moči vseh rudarjev. Ker se število rudarjev povečuje hitreje kot cena kovancev, je donosnost vedno slabša. Če se bo ta trend nadaljeval rudarjenje z majhno močjo kmalu ne bo več donosno. Ob določenih akcijskih znižanjih cen pogodb se lahko zgodi, da se vam investicija povrne v 8 mesecih. To pomeni da z enoletno pogodbo dosežete do 50% povečanje v enem letu. Opomnimo vas, da taki izračuni veljejo le v primeru, da razmere na trgu kriptovalut ostanejo takšne, kot so v tem trenutku.

Preberite še članek HashFlare – rudarjenje v oblaku!

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone