22 evropskih držav je sklenilo novo blockchain sodelovanje, z namenom izmenjave informacij glede omenjene tehnologije.

Države vključujejo Združeno kraljestvo, Francijo, Nemčijo, Španijo, Nizozemsko in tudi Slovenijo. Te so v torek podpisale ustanovitev European Blockchain Partnershipa.

Kolaboracija noče fragmentiranega pristopa, ampak sodelovanje v razvijanju in širjenju tehnologije blockchain. Mariya Gabriel, evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo, pravi, da bodo vse javne storitve uporabljale tehnologijo blockchain v prihodnosti in da kolaboracija omogoča boljšo prihodnost in boljše storitve za državljane.

Novice prihajajo po tem, ko je EU zagnala Blockchain observatorij in forum v februarju. Prav tako je kmalu za tem Evropska komisija rekla, da bo gostila Fintech Lab, z namenom, da bi spodbudila nove tehnologije, kot je tudi blockchain v sredini leta 2018.

 

Polna lista držav: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Češka Republika, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Združeno kraljestvo.

Delite objavo s prijatelji!
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone